Juoksemista..

En pysty käsittämään, mikä olevinaan kiire pitää olla jatkuvasti. Ihmisiä kun seuraa, aina joku juoksee johonkin suuntaan. Itse olen ikävä kyllä hyvä esimerkki siitä, miten kalenteri saadaan täytettyä ties millä. Lähinnä työhön liittyvillä asioilla. En ole siitä asiasta erityisen ylpeä, vaikkakin työt ovat iso osa elämää. En vaan pystyisi olemaan.

Viikonloppuna tein jotain varsin outoa. Nimittäin en ollut koko viikonloppua Hubilla. Kävin siellä pikaiseen sekä lauantaina että sunnuntaina, mutten tekemässä töitä. Eilen vietin kahvakuulaa lukuunottamatta ehkä sellaisen ns. normaalin päivän. Sellaisen, joita ei ole pitkään aikaan ollut.

En juurikaan pistäisi pahakseni vaikka siitä tulisi tapa.

Viikonloppuna tapahtui kaiken näköistä jännää, ja niistä ehkä kuitenkin se suurin asia oli isäni häät, joka ehdottomasti oli mukava tapahtuma. Kivasti porukkaa paikalla, ja sukulaisia pääsi näkemään. Eikä ollut mitenkään liian virallista menoa, vaan juuri sellaista stressitöntä hengailua. Oletan että siihen pyrittiinkin.

Jännintä illasta teki esittelykierros. En oikein osannut ajatella että miten isä esittelisi minut ja puolisoni vaimonsa sukulaisille – varmasti olivat etukäteen jo asian tienneet, mutta kuitenkin. Isä hoisi asian todella ammattimaisin ottein, pikkuveljeni pienellä avustuksella. Hatunnoston arvoinen suoritus. Kaapista tuleminen on aina haaste, ja en voi kuvitella edes kuinka hankala on oman poikansa ja hänen miehensä esitteleminen tuollaisessa tilanteessa.

Kuitenkaan siitä ei suurempaa haloota tullut. Illemmalla sitten saatiin aikaiseksi mukavan lämminhenkinen keskustelu homoudesta, ja se tuntui olevan aika virkistävää varsinkin eräälle kanssajuhlijalle, jolle asia ei ollut ihan niin helppo käsitellä. Ihmiset osaavat todella yllättää välillä. Sanoisin, että tällaiset ennakkoluulojen kitkemiskeskustelut olivat pääsyynä siihen, miksi hain mr. gay finland -kisaan viime vuonna.

Sitten toisenlaisiin juoksuihin. Hain erääseen ohjelmaan, jossa treenataan ekakertalaista maratonin juoksemiseen. Pääsin tai en, Helsinki City Marathoniin olen päättänyt osallistua. Pitää vaan laittaa ilmoittautuminen menemään jossain vaiheessa. Tänään on taas vuorossa treenit. Nähdään siellä!