Erilaisuutta ja suvaitsevaisuutta..

Tämän vuoden euroviisuvoittaja on kyllä avannut keskusteluja sekä ilmeisesti paljon muutakin Suomalaisissa sekä ympäri maailmaa. Niin hyvässä kuin pahassakin. Ihmisten suvaitsemattomuus on nostanut rumaa päätään ihan joka paikassa. Se on asia, jota en pysty käsittämään. Mitenkään!

Siis kyllä, voittaja oli parrakas MIES, joka esittää Wurstia. Hänellä on parta esittäessään naista. Meikin, peruukin ja vaatteiden alla on kuitenkin mies, joka tekee tätä asiaa työkseen, hän on artisti. En voi käsittää, miten se on joltain pois, jos joku haluaa olla mitä on. Päästään naas näihin suomalaisiin (ja eurooppalaisiin) normeihin, joihin jokaisen ihmisen pitäisi kuulua. Ei saa tuntea, näyttää, kuulostaa erilaiselta. Herranjestas että se on sitten niin kamalaa. Mies pukeutuu naiseksi. IIIIIIK! Friikki. Toistain itseäni. Miten se on keneltäkään pois jos ihmiset haluavat näyttää erilaiselta.

Olen itse aina kuulunut siihen vähän erilaisten ihmisten vähemmistöön. Mielestäni se on enemmän rikkaus kuin haitta. Miksi jokaisen pitäisi kuulua siihen samanlaiseen örisevään, kaljalta haisevaan, jääkiekkoa tuijottavaan enemmistöön, jotka kokevat oksetusta siitä että maailmassa on myös ihmisiä, jotka haluavat olla värikkäitä, eivät voi sietää urheilua jne. Euroviisut ovat meidän juhlaa, en tajua minkä takia heteronormatiiviset kusipäät haluavat nyt puuttua siihenkin. Ei mekään puututa näihin jääkiekkoihin tai muihin äijälajeihin, ei pyydetä sellaista barbaarilajin lopettamista tai mitään muutakaan. Ei voisi vähempää kiinnostaa. Testosteroni saa mun puolestani lennellä ympäriinsä ja ihmiset, joita se kiinnostaa, saa ihan rauhassa kuluttaa päivänsä sellaisen tuijottamiseen. En ymmärrä sitä, mutten myöskään tuomitse sitä. Ja toivoisin vahvasti, että sinäkään, joka koet piston sydämessäsi (vaikka et varmaan kyllä koe, mutta kuitenkin), tuomitsisi niitä asioita, joita sinä et ymmärrä.

Minulta saa aina kysyä asioita, jos joku jää askarruttamaan, ei tarvitse siten vetää omia johtopäätöksiä ja omassa pienessä päässä punoa jotain ihan totaalisen sairaita mielikuvia vähemmistöistä.

En ymmärrä miksi vielä 2014 pitää näistä asioista tapella. Ihmisten ennakkoluulot, pelot ja idiotismi aiheuttaa niin paljon mielipahaa. Venäjän ihmisoikeustilanne on varsin naurettava, samalla surullinen. Ja olen erittäin surullinen tästä koko tilanteesta, joka Euroviisujen voitosta on tullut. En sen takia, että voitto meni vähemmistölle, vaan sen takia, että ihmiset eivät voi käsittää näitä asioita. On hienoa että keskustelua on saatu, huono puoli on vaan siinä se, että toinen osapuoli näissä asioissa ei kuuntele meidän puolta asiasta. Se on joko hillitöntä hössötystä vähemmistöistä, meitä pidetään friikkeinä (tai pahimmassa tapauksessa verrataan lapsiinsekaantujiin, jota edelleen en pysty käsittämään) tai sitten asiaa vähätellään ihan totaalisesti. Se halutaan lakaista maton alle, pois silmistä.

Olisihan se mahtavaa, että kaikki saisivat olla oma itsensä. Kuitenkin se aiheuttaa ahdasmielisissä ihmisissä valtavasti tunteita. Tunteet ovat hyvä asia, mutta jos ne johtuu vaan siitä ettei tiedä asioista mitään, se pitäisi korjata. Tässä on itse saanut kestää aavistuksen verran syrjintää, jota en ole aikaisemmin joutunut kokemaan. En edes ajatellut että se asia pyörii päässä näin usein. Vaikka asia on taakse jätetty asia, silti se on joka päivä tavalla tai toisella mielessä. Harmittaa siis vietävästi edelleenkin.

En tiedä sainko sitä asiaa pois päästäni, mutta tulipahan jotain kirjoitettua. Harmi etten ole kerennyt blogia kirjoittamaan pitkään aikaan, saati sitten saanut sitä muokattua parempaan suuntaan. Tavoitteena olisi täysin uusi ulkoasu ja mahdollisesti myös tiheämpi kirjoitustahti. Toivottavasti myös vähän positiivisempaa asiaa.

Ikävä kyllä vähemmistöasiat ovat minulle tärkeitä koska kuulun niihin, ja sen takia jaan niitä asioita mm. facebookissa. Olen myös huomannut että osa kavereistani tai heidän kavereistaan on äärettömän ahdasmielisiä, enkä jaa hirveän paljon samoja ajatuksia näissä jutuissa. Ikävä kyllä.

Nyt lopetan tämän avautumisen tältä päivältä. Rokrok.