Prideä, lomaa ja ajatuksia..

Mennään Pride -viikolla, ja se tietysti sopivasti nostaa ajatuksia ilmaan. Ajatuksia sekä näistä asioita, että monesta muustakin. Olen päivätöistä lomilla tällä hetkellä, loma kestää neljä päivää, eli keskiviikkona olen jo takaisin hommissa. Pitää ottaa ilo irti tästä hetkestä joka tapauksessa. Ensin oli luvassa MGF -kisat. Tänä vuonna olin mukana taustajengissä kotisivujen puolesta, ja kisoihin oli pakko päästä katsomaan, että miten homma rullaa.

Voitto meni Peterille, mikä oli erittäinkin oikea ratkaisu. Tosin kaikki kisaajat olivat erittäin upeita tyyppejä, joten tuomareilla ei varmaan ollut liian helppo tehdä ratkaisua. Tänä vuonna oltiin tehty muutenkin isoja muutoksia, ja voittajan ja yleisön suosikin lisäksi valittiin myös perintöprinssit. Tehdyt muutokset olivat positiivisia, ja yleisölle näytti maistuvan koko show. Olen ehdottomasti mukana ensi vuonna jos vaan se on suinkin mahdollista. Edelleenkään en mene lavan puolelle, vaan mielelläni toimin taustajoukoissa. Hyvän asian takia on mukava toimia!

Alkuviikosta tuli huonoja uutisia avioliitto-asiassa, mutta se ei tuntunut masentavan sateenkaarijengiä, koska Pride -kulkueessa oli ennätysmäärä porukkaa. Olen siitä erittäinkin tyytyväinen, onnellinen ja ylpeä! Ikävä kyllä ei päästy itse kulkueeseen, se olisi ollut näkemisen arvoinen varmasti! Taas jälleen myös rouva Räsänen pääsi vauhtiin, ja omalta osaltaan yritti provosoida ihmisiä typerillä lehtikommenteillaan, mutta luulen, että se alkaa olla vähän jo nähty. Avioliittoasian käsittely jatkuu syksyllä. Eli taas vähän odotellaan.

Se on myös sellainen juttu, mikä selkeästi ei tunnu menevän perille. Itse en halua kirkkohäitä. Kirkko päättäkööt asian ihan keskenään. Haluaisin kuitenkin sitä, että avioliitto näyttää ihan samalta paperilla sekä heteropareilla että homopareilla. Avioliitto saisi olla yhdenvertainen. En tajua miten se on joltain toiselta pois, jos aikuiset ihmiset haluavat keskenään elää yhdessä. Aina vaan en tajua.

Mitä näistä Prideistä on lukenut lehdissä, lähinnä taas kommentteja, pistää ärsyttämään valtavasti. Heterot (raaka yleistys, tiedän, en tarkoita teitä ihania, vaan niitä tyhmiä) eivät tunnu ymmärtävän miksi Pride -kulkue on tärkeä. Me ei haluta omia vessojaan (kuten yhdessä kommentissa ihmeteltiin), eikä mitään muutakaan omaa, vaan halutaan kuulua yhteisöön siinä missä kaikki muut. Se ei kuitenkaan ole ihan niin itsestäänselvyys — minä sen tiedän. Niin kauan kun on olemassa noita idiootteja, jotka eivät vaan tajua sitä asiaa, Pride on todella tärkeä. Onneksi seuraavat sukupolvet tuntuvat olevan huomattavasti fiksumpia tässä asiassa.

Tilasin itselleni Prideä varten vähän erilaisen vaatetuksen, ja olin vielä hotellihuoneessa vaihtamassa ne ihan tavallisiin, tylsiin farkkuihin, mutta kuitenkin päädyin sitten lähtemään ne jalassa juhlimaan (kiitos siitä pikkusiskolle). Kuitenkin olen ehkä sitä mieltä näin jälkikäteen, että hopeiset meggarit olisi voinut jättää kaappiin piiloon. Niiden pitäminen sai kyllä aikaan mitä erinäköisempiä reaktioita :) Vaikka se osittain tietysti on tarkoitus herättää huomiota, niin en ajatellut  vaatteiden vaikuttavan niin paljon kaikkeen. Ihmiset tuomitsee toisiaan liian helposti pukeutumisen puolesta.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu on ollut vallan mukava. On tutustunut  moneen uuteen ihmiseen, ja toivottavasti heidän kanssaan saa jatkossakin viettää aikaa. Ja vanhoja tuttuja on tullut myös nähtyä. Ihana tuntea kuuluvansa johonkin, vaikka on täällä vain muutaman kerran vuodessa. Pitäisi käydä useamminkin!

Viikonloppu on saanut myös oman ajatusmaailman menemään monessakin asiassa totaalisen ympäri. Tämän housukuvion takia, niiden juttujen takia mitä ihmisten kanssa on jutellut yms. Pitää miettiä mitä suustaan päästää taas vaihteeksi aikaisempaa enemmän, ja vielä noita omia asenteitaan pitää miettiä muutenkin. Katsotaan mitä aika tuo tullessaan :D

Nyt on aika kuitata tältä kerralta, pistää kamat kasaan ja lähteä ajamaan Saloon päin. On ollut taas mukava olla Helsingissä! Eläkäähän ihmisiksi! <3