Jeessh! Luottokorttiprojekti on melkein valmis!

Haluan kertoa nämä taustat tästä koko projektista. Siis olet varmasti jo tietoinen näistä, mutta kertaus on hyvä asia. Ainakin saa oman päänsä taas ihan totaalisesti tyhjäksi sen puolen, että on prosessoitu asioita. Nää on näitä juttuja, mitä ei pitäisi märehtiä, mutta ehkä haluan tuoda esille, että kyllä näistä jutuista selviää. Ja kuten edellinen blogimerkintä antaa tuoda esille, niin olen harvinaisen hyvässä tilanteessa tällä hetkellä.

Kolme-neljä vuotta sitten menin mukaan tuohon surullisen kuuluisaan KuntoileVille -kuntoketjuun, ja osakkaana palkan maksaminen oli äärettömän nihkeää. Siis ymmärrän kyllä sen pointin, mutta kyllä tässä välillä katsoo esimerkiksi Jyrki Sukulan Hotelli-sarjaa, ja miettii että voisin pistää pystyyn Samulin Gyms From Hell -sarjan, jossa käydään läpi noita kuntosalien huonoja asioita — minä todellakin tiedän niitä, olen kyllä saanut hyvän siivun noita mätiä omenoita, joita tuntuu olevan suurin osa kuntosaleista. Tai ehkä ei saleista, mutta niiden omistajista. Se on oma tarinansa se. Lyhyesti, aika usein ongelma tulee omistajien ajatuksista, arvoista tai päätöksistä. Asiakkaat käyvät ryhmäliikuntatunneilla ohjaajien, ei välttämättä paikan takia. Se siitä.

Kuitenkin siis tähän alkuperäiseen ongelmaan. Tai asiaan. Miten vaan. Kuitenkin, sen 9 kuukautta, jonka olin itse 06-23 välisen ajan siivoilemassa, ohjaamassa tunteja ja vastaamassa vastaanotossa asiakkaiden kyselyihin, tulot tuolloin tippui ihan rutkasti. Ja jatkuva töissä repiäminenhän aiheutti sitten loppujen lopuksi loppuun palamisen, ja silloin syksyllä lokakuussa oli pakko jättäytyä kokonaan töistä pois. Päätöshän ei tällaiselle työnarkille ollut ihan hirveän helppo, mutta näin jälkikäteen kun miettii, oli ihan ehdottoman viimeinen tilanne tehdä se.

Siinä sitten “lomailuni” aikana koko ketju heitti keikkaa, ja sieltä sitten kaatui vielä vähän lainaa maksettavaksi. Onneksi tästä selvittiin rahalla. Kuitenkin vielä seuraavan puolen vuoden ajan oleskelin vaan, koska “oikeista” töistä en olisi ehkä kuitenkaan selvinnyt. Ohjasin pelkästään omia tunteja ja muutamia tunteja kuntosaleilla ennen kuin sitten päätin hakea takaisin työelämään.

Eli oikeastaan elelin luottokorteilla tuossa melkein 15 kuukautta. Ja senhän kaikki tietää mitä se tarkoittaa. Että sitä luottokorttilaskua kertyy muuten aika moiset läjät. Tammikuussa otin sitten itseäni niskasta kiinni oikein urakalla, tein itselleni kunnon Google Sheets -taulukon, jonka kanssa seuraan tällä hetkellä joka kuukausi kaikkia lyhennyksiä. Tosin ne lyhennysmäärät alkavat käymään koko ajan vähemmälle ja vähemmälle. Päätin tehdä siten, että varaan tietyn summan kuukausipalkasta joka kuu pelkkiin luottolaskuihin, ja se on paljastunut varsin hyväksi suunnitelmaksi. Sitä kautta olen saanut jyvitettyä kaikkiin luottoihin näppärästi hyvät summat kuukausittain, ja aina yhden luoton loppuun maksamisen jälkeen se kyseinen kuukausisumma “vapautuu” niihin muihin luottoihin, ja sitä kautta sitten lähemmäs loppuun mentäessä viimeisiä luottoja maksellaan suuremmat erät pois.

Koitin tuossa vuosi sitten, jos olisin saanut yhdistettyä nämä luotot yhdeksi isoksi, jolloin olisi mahdollisesti säästynyt kuukausimaksuista yms., mutta se ei onnistunut, tuon ketjun kaatumisen, ja sieltä tulleen mukavan luottotietojen menettämisen takia. Tulipahan sekin kokeiltua, ja siitäkin selviää jos on jo hommannut itselleen auton, vakuutukset yms. Siinähän on ongelma, jos ei ole vakuutusmaksuja, ne pitäisi maksaa yhdellä kerralla jos ei ole luottotietoja. Tuohan on ihan järkyttävä summa esimerkiksi autovakuutuksista. Eli vaikka tässä on tapahtunut kaiken näköistä, niin olen silti aika positiivisin mielin, että huonommin olisi voinut mennä. Ja olen edelleen sitä mieltä, että tällä hetkellä asiat ovat suhteellisen hyvin, vaikkakin töitä tehdään taas 60-80 tuntia  viikossa. Se on onneksi väliaikainen tilanne, kunhan tästä saa pari suurempaa projektia pois alta.

Tässä on siis hyvinkin pitkälti syyt siihen, miksi eletään suhteellisen niukasti tällä hetkellä, eikä mitään valtavan suuria synttäri / joululahjoja kenellekkään olla viimeiseen kolmeen vuoteen hommailtu.

Jatkellaan! :)