..Pienet on maailman murheet..

Töihin pitäisi olla kovasti menossa, mutta tämä asia on nyt sen verran pyörinyt mediassa, että oli pakko kommentoida oma mielipide asiasta. Tämän kerran ongelma on siis urheilu, ja tarkemmin sanottuna jääkiekko.

Jääkiekon mogulit ovat sitä mieltä, että homot ovat pikkuhiirulaisia, jotka eivät kestä fyysistä höykytystä ja sitä myötä välttelevät niinkin fyysitä lajia kuin jääkiekko. Itse olen totaalisesti eri mieltä asioista. Ja jos jollekkin tulee yllätykenä, meitä homoja on myös moneen junaan. Tiedän todella pieniä, ja todella isoja miehiä, jotka nyt vaan sattuvat tykkäämään samasta sukupuolesta. Eikä se ole edelleenkään keltään pois. On varsin räikeää ja törkeää edes ajatella koko asiaa siltä kantilta että se olisi yhtään kenenkään muun asia mistä tykkää ja mitä tekee omassa elämässään.

Joku valopää (HPK:n toimari) oli päästänyt suustaan semmosen jättiläissammakon, että hävettää hänen puolestaan. Hänen mielestään jääkiekonpelaajan pitäisi kysyä yhteisöltä mielipidettä siitä, että voiko pelata jos on homo. Taas päästään siihen, että idiootteja selkeästi löytyy. Kyseinen henkilö on ilmeisesti saanut jonkin sortin palauteryöpyn asiasta, koska nieli sammakkonsa aika kovasti ja pyysi asiaa anteeksi (tai jotain siihen suuntaan). Joka tapauksessa, minua suututtaa ihan valtavasti se asia, että mitä se kuuluu kenellekkään mistä tykkää. Kunhan se ei vaikuta peliin. Ihan sama se on heteropelaajilla, kunhan daamit eivät häirite peliä kentällä, se on ihan sama minkä näköinen leidi siellä kotona on!

Jostain syystä mulla on myös sellainen kutina, että itse joukkuekaverit ovat huomattavasti suvaitsevampaa kansaa kuin jääkiekkoyleisö tai nämä isommat herrat, jotka olettavat tietävänsä kaikesta kaiken, ja luulevat olevansa äärettömän fiksuja ja filmaattisia. Get real!

Niin kauan kuin ihmisillä on asenne: homojen pitää tulla ulos kaapista, me ollaan pahasti metsässä. Sen ei pitäisi olla mikään kaapista ulos tuleminen, ei siitä mielestäni tarvitse tehdä mitään isoa numeroa. Jos toiset tykkää tytöistä ja toiset pojista, niin sen ei pitäisi vaatia mitään että saa välittää toisesta. Sellainen asenne luo paineita. Jos ei jo pelkästään “normaaleille” ihmisille, niin urheilijoille, joiden oletetaan olevan esikuvia ihmisille.

Ja mistä semmonen harhakäsitys tulee, että homot eivät voisi olla machoja?! Nyt nenä pois sieltä omasta perseestä ja haistellaan ilmaa. Ollaan kohta 2020 -luvulla, ja tämän asian ei pitäisi olla enää mikään tabu.

Myöskään ihmisten ei pitäisi muodostaa mielikuvia vain yhden ihmisen varaan. Ainakaan jos se ihminen on televisiossa, tv-sarjassa tai muuten julkisuudessa. Meitä on ihan yhtä laaja kirjo kun teitä heteroita. Ja me halutaan vain olla. Ei tehdä isoa numeroa siitä. Tosin puolustan kyllä omia arvoja jos joku vatipää ei ymmärrä näitä juttuja!

Mukavaa viikon jatkoa!