Vuosi Hubia takana!

Viime viikon Halloweenina tuli vuosi siitä kun avasin oman toimiston Hubille. Siinä ajassa on kerennyt tapahtumaan jo vaikka ja mitä. Yhden kerran vaihdoin vähän suurempaan huoneeseen, ja nyt asustellaan siinä isommassa kopissa. Sekuntiakaan en kadu, vaikkakin rahallisesti se on tietysti sopivan tiukkaa, ja pitäisi noita omia projekteja saada enemmän jotta olisi entistä kannattavempaa.

Se on pieni oravanpyörä, koska töitä teen tällä hetkellä valehtelematta 8 – 20 vähintäänkin joka arkipäivä. Siihen vielä viikonlopun pyöritykset päälle, ja homma on biffi. Omat treenit on jäänyt totaalisen kakkossijalle, ja syöminen on ollut mitä sattuu, koska siihen vaan ei ole jotenkin ollut aikaa keskittyä. Tosi huono tekosyy, mutta se on sitä samaa mitä kaikilla muillakin tuntuu olevan.

Meinasin että joulun pyhinä en viettäisi niin paljon aikaa tunteja ohjaamalla, vaan keskittyisin pitkästä aikaa omien hommien kehittämiseen. Kotisivut menevät uusiksi tässä jo reilusti aikataulua nopeammin, ja yksi pikkuprojekti lähtee käyntiin kunhan saan sen käynnistettyä. Eli paljon on pientä menossa koko ajan.

Vuoden vaihteen jälkeen pyrin saamaan itselleni jopa vapaan illan, katsotaan miten sen kanssa tulee käymään.

Omat tunnit ja niiden “ansaintamalli” (not)

Torstain tunnit lopetan joulukuun alussa sen takia, ettei niissä ole ihan toivotusti käynyt porukkaa. Se on harmillinen juttu, mutta rahallisesti ei vaan ole järkevää pitää niitä tunteja. Ikävä faktahan se on niiden asiakkaiden kannalta, jotka ovat toivoneet tuota torstaita kalenteriin. Hauska juttu sinänsä, mutta ne, jotka olivat eniten innoissaan asiasta, ei ole käynyt siinä torstaissa.

Olen itse mielelläni hyvin avoin rahajutuissa näissä omissa tunneissa, niin asiakkaat ymmärtävät näitä asioita. En kuitenkaan ole aikaisemmin niitä kirjoittanut, vaan olen jutellut näistä ihan suoraan. Ainakin muutaman asiakkaan kanssa. Sunnuntain tunnit pidän mielelläni, niissä on käynyt ihan kivasti porukkaa, ja tykkään tietysti itse treenata myös. Kuitenkin se, ettei ole yhtään vapaapäivää aiheuttaa sen, että sitten jostain on karsittava. Keskuksien tunneista en lähde karsimaan, koska a) niissä on tehty sopimukset aina yleensä vähintään puoleksi vuodeksi, ja b) niistä saa sen tietyn summan käteen aina. Omissa tunneissa on kuitenkin todella suuresti muuttuva tulo, ja yleensä se jää aika pieneksi.

En halua nostaa kertamaksujani, ja se on toisaalta aika iso ongelma, koska nyt se menee niin, että neljä asiakasta vähintään vaaditaan tunnille, että saan omasta tunnista “nollatulon”. Silloin ei tehdä enää tappiota. Ja koska Suomen verotushommat ovat niin totaalisen ahterista (joo, on), niin siitä seuraavista asiakkaista jää “käteen” about muutama euro. Näin ollen kymmenestä asiakkaasta jää käteen vajaa 15 euroa. Viisitoista asiakasta, joka on tällä hetkellä kävijäennätys syyskaudella, siitä jää sitten melkein 25 euroa. Se alkaa olemaan jo semmonen määrä, että kannattaa tehdä. Keskimäärin kävijöitä on kuitenkin käynyt kymmenen molemmilla puolilla. Ja torstain tunneilla se on yleensä ollut se 8 henkeä, josta jää käteen noin 4 euroa.

Omapahan on ongelmani ;) Mutta en tosissaan halua nostaa kertamaksuja, koska mielestäni on kaikkien etu, että ihmiset liikkuvat. Toki en halua että sitä tehdään omalla kustannuksellani, joten on pakko tehdä näitä ratkaisuja.

Jaksaminen

Jaksaminen on asia, josta kysellään oikeastaan jatkuvasti. “Miten jaksat tolla tahdilla?”, en vaan pysty käsittämään. Jotenkin sitä sopeutuu aika helpolla siihen että menee vaan jatkuvasti paikasta paikkaan. Se on kuitenkin raskasta, ja jatkossa on kyllä tarkoitus antaa aikaa itselleen myös.

Se on myös yksi syy siihen, miksi en järjestä tänä vuonna kinkunsulatuksia. Se ei ole sen arvoista. Katja on luvannut hoitaa sen asian onneksi ;)

Liikunnanopettajien tapahtuma

Vuoden vaihteen jälkeen on liikunnanopettajien tapahtuma Salossa, ja minua sinne on pyydetty ohjaamaan manrobicciä, joten katsotaan mitä saan aikaiseksi. Tunnin mittainen bläjäys olisi tavoitteena saada tehtyä. Nämä on näitä kivoja asioita, joita on vaan pakko silloin tällöin tehdä.

Hanhivaara, Kuntopeimari, muut tunnit

On varsin ihana asia, että pääsin ohjaamaan Hanhikseen. Siellä on jengi ihan huippua henkilökunnasta asiakkaisiin. Eilen vedin ensimmäisen “Kurvit kuntoon” -tunnin, ja vaikka tapani mukaisesti vähän häsäsäin, niin tunti oli aika onnistunut, ja tuntuu tuolla gluteus maximuksessa sen verran iloisesti, että taisi mennä perille :D

Ensi vuonna jatketaan siellä ohjaamista sen lisäksi, että ohjailen KuntoPeimarissa myös. Sen lisäksi omat kahvakuulat ja sunnuntaisin Zumba Dance Centerillä.

 

Olisikohan siinä sitten tämän aamun avautumiset. Mulle oikeasti kuuluu ihan hyvää, tykkään tällaisesta suhteellisen kiireisestä aikataulusta, vaikka se kuulostaa tosi tyhmältä. Olen päässyt taas neulomisen makuun myös, ja koitan niitä saada aina tehtyä kun on sellainen olo kotona, että pitäisi istua tietokoneen edessä. On se parempi vaihtoehto! :D

Nyt suihkun kautta töihin, jotta pääsee Hubin synttäreitä viettämään sitten iltapäivästä!