Lepoa, lepoa, lepoa

Se on todella oleellista, että välillä saa vähän levättyä. Kroppa ottaa edelleen sen mitä tarvitsee, ja tämä tuli taas vaihteeksi huomattua. Hirvensalmireissulla pamahti sen luokan flunssa, että oli pakko perua koko viikon tunnit, ja tietysti otettua kevyemmin. Hyväähän se teki. Enkä voi väittää etteikö tekisi mieli vetää lunkisti vielä tätäkin viikkoa. Ongelmaksi tulee kuitenkin sen lepo-kolikon toinen puoli, nimittäin laskutus.

Tässä kuussa on muutenkin ihan hirvittävät laskuläjät tulossa (lue: yrittäjäeläkevakuutus). Otin YELin taas tänä vuonna, jottei tule samanlaista härdelliä kuin loppuvuonna oli, se on kuitenkin pirun kallis bläjäys näin suoraan sanottuna, ja kuvittelin että jos otan vakuutuksen tammikuussa, saan myös laskun tammikuussa. Ei näin kuitenkaan käynyt, vaan lykkäsivät yhden laskun tammi-maaliskuulta, joten nyt maksettavaa on sitten kolmen kuukauden edesä. Saivat palautetta asiasta aika kovasanaisesti. Sen lisäksi tietysti vuokra, palvelinvuokra, viime kuun alvit ja kaikki muu kiva mitä tähän yritystoimintaan nyt liittyykään.

Eniveis. Toi viikon sairastelu, vaikka onkin mukava ottaa kevyesti, maksaa neljäsosan kuukauden jumppatuloista, ja se on aika valtava summa, ainakin kun on tulossa näin isoja laskuja. Tää on tätä yrittäjän arkea, mikä on kyllä niin pers.. siis kukkasia ja sateenkaaria.

Viikonloppuna tehtiin veljen kanssa InfoTV -teline, jotta saan oman infotelkkarin pyörimään toimistolle, vähän konsepti-ideana, jotta voin jossain esitellä että mitä sillä on tarkoitus tehdä. Siihen softaan olen nyt tekemässä aika isolla kädellä päivitystä, ja jos joku haluaa tulla mukaan kehittämään järjestelmää, saa nyt infotelkkarin kuukausimaksut puoleen hintaan. Laitteistokaan ei ole hinnalla pilattu, jos ottaa tuollaisen 24” näytön, joka mulla tuossa on. Toki jos haluaa siihen esimerkiksi kunnon telkkarin läväyttää, niin ei sekään ole ongelma. Lisäinfoa sähköpostilla :)

Palataan takaisin tuohon lepo-ideaan.

Vaikka en mielelläni olisi pois tunneilta, tekee tämä lepo vallan hyvää. Luulen, että kesällä on pakko pitää jossain vaiheessa vapaata myös ohjaamisista. Ehkä jopa enemmän kuin se viikko, jonka yleensä otan. Haluaisinkin ottaa tuollaisen loman stressittömästi, ilman että saan hirveän stressireaktion siitä, että joku muu ohjaa tunnit.

Jumppahullu-tunnit ovat varmasti kokonaan lomilla, niissä olen huomannut, ettei sijaisen ottaminen kannata, ja kesällä on varmasti asiakkaillakin paussia Zumbista, kahvakuulaa vedetään joka tapauksessa ympäri vuoden. Zumbat jatkuu syksyllä ihan varmasti, kunhan saan vaan pidettyä paikan.

“Paluu todellisuuteen”

Nämä on näitä “paluu todellisuuteen” -ajatuksia tässä kaikessa positiivisuudessa, ja se on tämän blogin idea. Että aina ei voi olla onnellinen, iloinen ja yltiöpositiivinen. Tästä keskusteltiin eilen Zumban jälkeen, hyvä oli keskustelu, ihan ehdottomasti.

Aika usein palaan ajatuksissani (märehdin) menneitä jollain tasolla, vaikkakin näissä asioissa enemmänkin sillä asenteella, että “mahtavaa, siitäkin kurasta on selvitty”. Uskomattoman pitkälle ihminen pystyy taipumaan ennen kun tulee se loppu, eikä taas tällä hetkellä ole mitään hätää sen asian kanssa. Kalenteri näyttää täydeltä – se on hyvä asia. Vielä kun saisi sen enemmän täyteen asioita, joista voisi laskuttaa ihan huolella (edit: tällä hetkellä menee paljon aikaan omien softien tekemiseen = ei tuottavaa). Ja se tilanne tässä vielä on edessä. Uskon siihen erittäin vahvasti.

Treeniohjelma

Tässä kaiken ohella olen rakentanut uutta Treeniohjelma -palvelua, joka näkee päivänvalon omassa käytössä kevään aikana, ja toivottavasti myytävänä tuotteena kesäkuun loppuun mennessä. Teen siitä esittelyvideot yms., joiden avulla pienille ryhmäliikuntaa ohjaaville yrityksille sekä henkilökohtaisille valmentajille esittelen tuota tuotteen käyttöä. Olen itse huomannut kuinka paljon sitä arkea voi helpottaa pienillä asioilla, ja tiedän että on paljon yrityksiä, jotka asiakkaita “kuittaavat” nimenhuuto -perusteella tunneille. Tuo NFC -koodiluku on ihan ehdottomasti kannattavempi idea sen kantilta, ja kunhan saan uuden Treeniohjelman kuntoon, sen käyttö nopenee entisestään. Nyt se tarvitsee aina nettiyhteyden toimiakseen, jatkossa ohjaaja voi etukäteen ladata asiakaskortiston tiedot puhelimeen tai täbiin, ja kuitata asiakkaat sisään ilman verkkoyhteyttä, ja taas tunnin jälkeen synkronoida tiedot pois laitteesta, ja näin päivittää Treeniohjelman tiedot kätevästi.

Asiakkaille voidaan tuoda mahdollisuus verkkopankkimaksamiseen yms. Siitä en ole vielä sen enempää tehnyt suunnitelmia, koska kuukausimaksu on valtavan suuri siihen nähden, mitä etuja siitä saa.

Treeniohjelmaankin pääsee testikäyttäjäksi jos vaan haluaa. Se vaatii kuitenkin vielä vähän kehittämistä.

Treeniohjelma tulee tietysti toimimaan saumattomasti Julkkarin sekä InfoTV:n kanssa, eli tiedot saadaan näkyviin kaikkiin järjestelmiin. Edelleen etsin itselleni myös sähkölukoissa yhteistyökumppania, jotta saisi Treeniohjelman myös isompiin keskuksiin käyttöön, mutta se on sitten sen ajan murhe, kunhan saadaan ensin itse pikkusofta toimimaan. Ihan muutaman tunnin työstä ei ole kuitenkaan kyse, ja opiskelen tässä samalla uusia teknologioita. Mielenkiintoista siis.

Päivätyöt

Tässä jo muutaman kerran hehkuttanutkin päivätöitä, ja edelleen pitää se todeta, kuinka mielekästä tällä hetkellä on olla päivätöissä. Mahtavia projekteja, mahtavia juttuja muutenkin tulossa, ja sopivissa määrin haastetta. En ymmärrä ihmisiä, jotka eivät tykkää työstään.

Pitää kuitenkin muistaa, ettei kaikki voi olla aina täysin mielekästä. Ei vaan voi. Se on elämää se. Tällä hetkellä nautin täysin rinnoin tehdä uusilla tekniikoilla ihan täysin uusia asioita, jotka motivoivat myös oppimaan. Ja toisaalta myös kokeilemaan omia rajojaan. Olen todella tyytyväinen, että uskalsin palata takaisin reilu vuosi sitten.

Videopäiväkirja

Olen pitänyt videopäiväkirjaa nyt muutaman viikon ajan, en tiedä onko siellä mitään oikeasti käytettävää materiaalia, ja oman itsensä katseleminen ja kuunteleminen on niin NOLOA. Mutta koitan jossain vaiheessa saada sen sellaiseksi, että edes kerran viikossa – parissa saisin päivitettyä jotain jopa ihan Youtubeen. Riippuu toki ihan siitä, että haluaako ihmiset oikeasti nähdä sen oikean puolen. Videopäiväkirja on melkoisen raaka, ja kertoo pitkälti sen, että kuinka tylsä elämä sitä onkaan :)

Nyt aamupalaa ja töihin! :)