Isoja päätöksiä ja suuria haaveita..

Taas ollaan isojen päätöksien äärellä, koitetaan kuitenkin elää järkevissä määrin, eikä liian nopeasti edetä asioiden kanssa. Käytiin eilen katsomassa vähän tontteja. Hiukan tällä hetkellä hotsittaisi oma talo. En tiedä mistä tällainen yhtäkkiä tuli, kuitenkin nykyisessä kämpässä viihdytään, ja on huomattavasti huolettomampaa elellä vuokralla. Kuitenkin ehkä tämä ympäristö – jatkuvasti tappelevat naapurit, varsin hämärä isännöitsijä (ei saa mitään aikaiseksi), tuleva kuuma kesä, ehkä vähän tiivis kämppä – nostavat jotenkin nyt päätään, ja sen takia voisi olla kivakin päästä omaan rauhaan. Ja yksi sana: Singstar. Täällä ei oikein naapureiden iloksi lähdetä mitään laulelemaan, joten sehän on ihan ehdoton juttu ;)

Sijaintia mietitään, mutta Halikon Hirvikallio voisi olla paikkana varsin mielekäs. Nopeat yhteydet motarille, suhteellisen helpot kulkuyhteydet keskustaan ja töihin. Näitä nyt kuitenkin katsellaan. Sen lisäksi mehän ei mitään rakentaa osata, joten se pitäisi rakennella. Ollaan katsottu Teijo-Taloja, Sievitaloja, Ävlsbytaloja, Herrala -taloja, ja Omatalo -kuvastoa, ja näistä sitten pitäisi läheä tekemään jotain suunnitelmaa. Ja sitä ennen ja samaan aikaan pitäisi myös selvitellä että mitäköhän pankki on asiasta mieltä.

Nyt onneksi on sen verran pienempi summa enää itsellä maksettavaa noista KV-kakka-asioista, tosin olen vielä takaamassa yhtä isompaa lainaa, joka Salon toimipisteelle otettiin. Toivottavasti se ei enää kauheasti vaikuta. Jos se vaikuttaa, selvitetään, koska olisi mahdollista saada lainaa jos vielä ei saa. Ja vaikka sitten tontti varaukseen jo tässä vaiheessa, ja isompi laina sitten kun lähdetään tölliä pystyttämään.

Tässä on kuitenkin paljon ristiriitaisia asioita. Ensinnäkin, tällä hetkellä toimisto on Hubilla siitä syystä, että kämppään ei vaan mahdu sellaista. Jos, eikun KUN tämä tulee toteutumaan, on pakko miettiä se asia uudelleen. Kämppään on tulossa toimistolle tila joka tapauksessa, pitää pohtia että kannattaako toimistoa pitää. Olen melkein siinä mielentilassa, että ei kannata. Ensinnäkin saan keskitettyä sen toimiston vuokran lainan lyhennyksiin ja muihin kämpän kuluihin, mikä mahdollistaa aika suuren lainan ottamisen. Pienistä kuluista pääsee eroon sitä kautta. Ja tällä hetkellä toimistolla vietety aika voidaan kuukaudessa laskea tunneissa kahden käden sormien kanssa — Onko siis kannattavaa pitää niin isoa huonetta jossain muualla, jos sen pystyisi keskittämään samaan paikkaan.

Noh, entäs aikataulu? No, miten pankki sen sanoo, ja miten rakennuttaja sen sitten osaa tehdä. Takarajana on joka tapauksessa nykyisen kämpän viemärien uusiminen, joka on kaavailtu johonkin 2016 -hujakoille. Se on sen verran iso remppa tiedossa, etten tiedä kannattaako sitten välaikaisesti mennä evakkoon. Vaikka Isällähän viihtyi vallan hienosti, on se silti sen verran pidempi projekti, että pakko miettiä jotain muita vaihtoehtoja.

Katsotaan nyt, että miten tässä tulee tapahtumaan. Toisaalta se oma toimisto kotona mahdollistaisi sen, etten tekisi huonossa asennossa läppärillä pikkutöitä kotona sohvan nurkassa, kun ei “viitsi” lähteä Hubille enää klo 22 arki-iltoina tekemään niitä, ehkä saisi välillä vaikka tunnin kehitettyä omia softia järkevästi jos toimisto olisi kotona. Ja asiakastapaamiset voisi järjestää siellä mahdollisesti myös, tai sitten vaan järkkäilee niitä jatkossa Hanhiksen respassa.

Katsotaan että mitä tämä kaikki tulee tuomaan tullessaan! Jännittävää.

Sitten tällaisia turhia ajatuksia loppuun..

Se on jännä juttu miten paljon päässä miettii tuota sijaintia, rakentajia, yms. Kuitenkaan ei olla se perisuomalainen idyllipariskunta, joka lähtee kämppää rakentamaan. Pitäisi löytää sellainen alue, sellainen rakentaja ja muutenkin yhteistyökumppanit, joiden kanssa voi olla ihan oma itsensä. Toivottavasti alueella ei katsota nenän vartta kun tällainen miespari hyökkää alueelle. Sitähän ei koskaan osaa sanoa, että miten ihmiset reagoivat. Ja ikävä kyllä, se on ainoa asia, joka minua tässä tällä hetkellä stressaa.

Ei se, että saadaanko pankista lainaa, tai että mitä tämä tulee maksamaan, vaan se, että MITÄ MUUT AJATTELEVAT?! Pitäisikö jollain takoa omaan päähän, että asiat ovat jo paljon paremmin. Sehän olisi vallan ihana asia jos näin voisi tehdä, mutta taas muutamaan otteeseen kaupungilla kävellessä saa niitä mukavia “homo” -kommentteja. Luulisi että ne alkaisi olemaan jo historiaa, mutta ei.

Joka kerta kun sellainen tulee, niin tulee jotenkin todella ikävä fiilis. Siis joo, tottahan ne on, mutta henkilöt jotka niin huutavat, ovat melkoisen pelottavia noin yleensä. Pelkään vaan sitä hetkeä, että saa sellaisen kurkkuun kiinni.