Taas on aika kääntää uusi luku elämässä..

..onhan edellisestä luvun kääntämisestä taas jo muutama vuosi aikaa. Edellinen luvun kääntäminen liittyi vaihteeksi päivätöihin, ja siirryin takaisin Talokeskukselle hommiin. Hetkeäkään en ole sitä katunut, ja saankin tehdä tällä hetkellä juuri sellaisia töitä kuin haluaisinkin. Tietty haastetaso on koko ajan ilmoilla, mutta samaan aikaan kehittyy itse koko ajan, ja joka päivä tulee jotain uutta. Juuri sellaista kun töissä kuuluu ollakkin.

En ymmärrä ihmisiä, jotka tekevät töitä mistä eivät tykkää. Itsekkin joskus näin tullut tehtyä, ja se syö ihmistä. Vahvasti. Olen siten onnellisessa tilassa, että saan päivätöissä tehdä mistä tykkään, ja sen lisäksi vielä yrittää ja tehdä sielläkin sitä mistä tykkään, ja mistä saan virtaa. Täysin erilaiset toimialat, täysin erilaiset ajatusmaailmat. Oman toiminimen, Jumppahullun, kautta teen myös ohjelmointitöitä, ja sitä kautta opin niitä asioita, joita en päivätöissä pysty tai “saa” harjoitella. Unelmana olisi yhdistää nämä alat. Liikunta-alalla haluaisin auttaa ohjaajia, henkilökohtaisia valmentajia sekä asiakkaita ohjelmointitöillä, ja niihin olenkin tekemässä sekä valmentajille että ryhmäliikuntakeskuksille työkaluja, joiden avulla arki helpottaa.

Olen aina koittanut pysyä mahdollisimman avoimena asioiden kanssa sekä yksityiselämässäni että oman toiminimeni asioista, koska mielestäni on hyvä että asiakkaat tietävät vähän missä mennään. Miksi joskus on vähän huonompi päivä tai vastaavaa. Ne asiat eivät saa liikaa vaikuttaa, enkä ole koskaan niiden antanutkaan. Onneksi tällä hetkellä ohjaan kahdessa vallan mahtavassa paikassa. Hanhivaarassa Salossa ja KuntoPeimarissa. On ihan mahtava huomata että ohjaa nykyään paikoissa jossa ohjaajia arvostetaan. Se ei ole aina itsestään selvyys, uskokaa pois. Syyskaudella tulee kuitenkin muutamia todella suuria muutoksia ohjaamiini tunteihin. Oma steppi jää kokonaan pois, mikä on toisaalta hyvä asia. Huomaan selkeesti ettei ole enää niin paljon uusia ideoita tunnille, ja toistan siellä todella paljon itseäni. Se on ehkä se suurin juttu. Tosin siihen tilalle olen saamassa uutta kivaa.

Silloin joskus kymmenen vuotta sitten kun hurahdin liikuntaan, aloin käymään BodyStepissä. Se oli henkireikä monessakin eri mielessä, ja ajattelin että joskus voisin aloittaa sen ohjaamisen. En kuitenkaan saanut sitä aikaiseksi, vaan rakastuin totaalisesti BodyJamiin, johon kävin koulutuksen hyvinkin pitkälti omakustanteisesti. Silloin oli puhetta että pääsisin ohjaamaan salille jossa kävin silloin asiakkaana. En kuitenkaan päässytkään. Tosin pääsin sitten toiseen keskukseen, jossa ohjasin puolisen vuotta. Sen puolen vuoden jälkeen pääsinkin sijaistamaan ohjaajakollegaa, ihanaa Mariaa, ja siitä lähtien ollaankin väännetty jumppaa toden teolla.

No niin, takaisin asiaan. Lokakuussa pääsen siis vihdoin BodyStep -koulutukseen, ja myöhemmin aloitan ne tunnit. Voin sanoa, että olen äärettömän onnellinen asiasta. Taas hommat järjestyvät aika nätisti, ja palaset loksahtavat kohdalleen.

Olen päättänyt etten ota uusia valmennusasiakkaita enää tämän vuoden puolella. Siihen on muutamia syitä. Ensimmäinen syy on se, että valmennusasiakkaisiin menee tällä hetkellä niin iso osa ajasta, ettei se ole vaan kannattavaa. Haluan suunnitella oman tuotteeni uudestaan siten, että saan optimoitua sekä oman aikani, että asiakkaitteni ajan. Sen lisäksi haluaisin oman ohjelmistoni kuntoon valmennusasiakkaita varten. Luulen myös, että pitää arvioida uudelleen hinnasto. Se on ihan ehdottomasti liian edullinen siihen nähden, kuinka paljon töitä asiakkaalle. En tarkoita vain sitä työtä mitä asiakas näkee, vaan kaikkea muuta siinä ohella.

Toinen syy on se, että luovun syyskuun lopulla omasta toimistostani. Tällä hetkellä ei vaan ole varaa pitää toimistoa. Saan kyllä hoidettua sen, mutta sen jälkeen ei ole kyllä juurikaan varaa miettiä mitään ylimääräistä. Myös aika useana kuukautena olen saanut “omia” rahojani sijoitella noihin firman laskuihin. Mennään silleen suhteellisen nollissa. Melkoisen vahvasti harmittaa se asia, ja sen takia on ollut pakko tehdä tällainen linjaus. En missään nimessä tarkoita ettenkö jatkossa ottaisi toimistoa – kotiin ei todellakaan mahdu toimisto – mutta ainakin sen pitää olla todella paljon edullisempi. Hubilla on ollut hyvä olla, ja harmittaa vietävästi sieltä lähteä. Olenkin pohtinut tätä toimiston jatkamista jo oikeastaan koko kevään. Harmillista että on pakko päätyä tällaiseen ratkaisuun.

Syksyn omista tunneista en lähde vielä sanomaan mitään kummallista. En tiedä miten Dance Centerin Zumban kanssa tulee käymään, tällä hetkellä olen sitä mieltä etten sitä pysty jatkamaan, mutta en tiedä vielä vuokraa mikä sinne tulee syksyllä. Eli ainakin tämän kuun loppuun siellä painellaan. Yksi on varma, ryhmäliikuntaa tulee olemaan syksyllä sekä Hanhiksessa että KuntoPeimarissa.

Vaikka edellinen blogikirjoitus oli ehkä enemmänkin masentava, silti fiilis on ihan loistava. Olen ollut vaan äärettömän väsynyt. Ja taidan olla edelleenkin. Kevät on ollut raskas kaikkine extrahommineen joita on ollut. Ja jotenkin latasin niin paljon ennakko-odotuksia viikonloppuun, ehkä jopa bilettämiseen, ja kun asiat ei mennytkään niin kuin ajattelin, petyin valtavasti. Enemmän kuitenkin siihen että olin edes suunnitellut päässäni etukäteen koko viikonlopun. Se on valtavan paha tapa. Sen lisäksi märehdin asioita ihan liialti.  En vi ymmärtää miten hankalaa se on väläillä.

Helsingissä kuitenkin tutustuttiin yhteen uuteen, vallan vekkuliin kaveriin. Hän on pistänyt vähän uudenlaista ajatusmaailmaa päähän, ja olen ehkä alkanut taas ajattelemaan asioita vähän eri kantilta. Olin ehkä jopa päässyt tässä kadottamaan sen arvostuksen omaan itseeni jo jollain tasolla, ja luulen että nyt alkaa olemaan se hetki, kun alan saamaan sitä takaisin. Arvostamaan sitä omaa aikaa. Omaa itseäni.

Nyt kuitenkin alkaa olemaan sen verran myöhäinen, että luulen että läväsen tämän koneen kiinni. Täällä on lämmin, kuuma suorastaan. Ällöttää ihan älyttömästi, joten pitää päästä nukkumaan. Huomenna aamusta pääsee Kurvailemaan Hanhikseen, ja sen jälkeen menen toimistolle hetkeksi tekemään töitä. Jos vaikka pistäisi rahoiksi ;)

Mahtavaa kesän jatkoa, ja mahtavaa heinäkuuta!