Viimeisen vuoden yhteenveto ja 2016 suunnitelmat

On se aika vuodesta, kun on aika kerrata mitä tässä on tapahtunut. Jälleen on ollut erittäin vauhdikas vuosi. Kiitos siitä ihan kaikille jotka ovat tästä tehneet tämän matkan arvoisen.

Pitää oikein kalenterista kaivaa tammikuu esiin, ja miettiä, että mitä sitä on tullut tehtyä.

Alkuvuosi

2015 alkoi jännästi töissä hieman eri tavalla. Pääsin osaksi projekteja, jotka olivat täysin erilaisia aikaisempaan nähden. Myös oma toimenkuva lähti muuttumaan hieman enemmän siihen suuntaan mitä olen jo vähän halunnutkin.

Jumppahullun alkuvuosi alkoi sillä millä aina. Läjällä tunteja. Perussettiä siis vielä siinä vaiheessa. Aika paljon asiakkaita onnistuin haalimaan alkuvuoteen, ja hienosti jokaisen kanssa mentiin eteenpäin. Kiirettä piti silläkin rintamalla, ja töitä tuli tehtyä enemmän kuin tarpeeksi paljon. Harmi vaan, että suurin osa niistä ei vaan missään nimessä näy kuitenkaan firman tilillä x)

Alkuvuotena myös uutena juttuna tuli mukaan Nuorkauppakamaritoiminta, johon en oikein osannut vielä tässä vaiheessa reagoida mitenkään. Kuitenkin erittäin suurella mielenkiinnolla lähdin toteuttamaan muutamia projekteja.

Kevät ja kesä

Toukokuu meni aika pitkälti sekä Nuorkauppakamarin projekteissa että Mr. Gay Finlandissa. Välillä oli sellainen olo, että tuli haalittua vähän liikaa. Siinä vaiheessa kun työviikko tupsahti 90 tuntiin, oli usko todella koetuksella. Ihme ettei tässä vaiheessa paljon muuta elämää sitten enää ollutkaan.

Töissä on ollut oikeastaan koko vuoden erittäin miellyttävä projekti, tai itseasiassa muutama sellainen. Eli ei mitään sen suurempaa ihmettelemistä päivätöiden puolesta.

Kevään aikana käytiin Perwosten kanssa laivalla, mikä edelleen on tuolla hyvissä muistoissa. Erittäin mielenkiintoinen reissu oli, ja vaikkakin töissä on ihan mahtava olla, kyllä noita vanhoja työkavereita on välillä niin ikävä. Onneksi ollaan otettu tavaksi nähdä silloin tällöin, muutaman kuukauden välein, ja päästään vaihtamaan vähän kuulumisia!

Kesällä oli myös tietysti Pridet sekä Mr. Gay Finland -kilpailu. Jännityksellä oltiin tietysti taas mukana taustajengissä, ja vaihteeksi tuli huomattua, että kuinka paljon aikaa saa tuhottua myös tällaisiin. Prideillä tuli nähtyä vanhoja tuttuja, käveltyä itse kulkue ja koitettu vielä jopa juhliakkin. Parasta antia matkalta oli ehdottomasti uusi ystävä. Vaikka reissu meni siis juhlimisen kannalta ihan reisille, niin jäi kuitenkin hyvä mieli kun sai uusia ihmisiä elämäänsä.

Syksy

Loma. Ensimmäistä kertaa ties koska vietin jopa lomaa. Siis stressitöntä ei missään nimessä, mutta pakko sitä on joskus lomailla. Omia firman hommia tietysti stressasin, päivätöistä sain olla ihan kaikessa rauhassa lomalla.

Käytiin Roomassa. Ensimmäinen kerta lentokoneella, ensimmäinen kerta kunnolla ulkomailla. Jänniä hetkiä sielläkin. Välillä vähän raivon partaalla kun oltiin aika pitkälti eksyksissä tai muuten vaan erittäin hämmentyneitä kun ei puhuttu kieltä. Hauska reissu oli.

Sen lisäksi käytiin juoksemassa Midnight Run juoksijoiden kanssa. Hauska reissu sekin! Ihan erittäinkin hauska. Ensi vuonna on pakko päästä uudelleen. Team Kakkoslaadun tekemät kahvakuula-asut saivat ihan valtavasti huomiota. Ja olivat todella lämpimät.

Juoksijoiden kanssa rentoiltiin myös laivareissun merkeissä. Hassu reissu olikin. Totaalisesti. Ensimmäistä kertaa ikinä jäin vielä jatkoillekkin, ja jatkot jatkuivat seitsemään asti aamulla, jonka jälkeen vaksi pisti meidät nukkumaan. Seuraavan päivän fiilikset eivät olleet ihan kaikkein suurimpia voittajafiiliksiä, mutta onneksi taas jatkoilta jäi elämään yksi kappale uusia tuttavuuksia. Ja jopa siinä määrin, että olen hänen kanssa pystynyt tekemään yhteistyötä oman firman puolesta, mikä on vallan loistava asia.

Nuorkauppakamarin asiat olivat hetken aikaa touko-kesäkuun puristuksen jälkimainingeissa tauolla, ja syksymmällä päästiin takaisin touhuun myös sen kanssa. Ja sitä myötä myös aivan loistavasti pääsin tekemään yhteistyötä vanhan tutun kanssa, jonka kanssa yhteistyötä olenkin jo vähän odotellut.

Loppuvuosi

Sitä kuvittelee että hommat vähenee kun vääntää täysillä niitä. Kuinka väärässä sitä ihminen voikaan olla. Pääsin viettämään kesäloman viimeistä viikkoa tossa joulukuun alussa. Ja voi että. Tulin loman jälkeen takaisin töihin lepäämään. Ihmettelin loman aikana, että MITEN ehdin normaalisti töitäkin tekemään tämän kaiken ohella.

Kesäloman viimeisen viikon pisti käyntiin itsenäisyyspäivän kättelyiden seuraaminen ihannan Johannan luona. Oi että! Ja Sampalle iski vaihteeksi pieni lapsikuume, josta onneksi selvittiin aika nopeasti! :)

Loman aikana otettiin muutamia valokuvia Riamin kanssa. Hänelle hommattiin kamera synttärilahjaksi, ja sehän lähti ihan lapasesta se homma. Törkeän hienoja kuvia tuli. Kiitos Riam!

Oli Joulugaalan järjestämistä, omia hommia, kaikkea muuta. Käytiin siipan kanssa laivalla katsomassa mummoja ja pappoja. Mukava reissu vaikkakaan siellä ei ollut ketään muuta oikeastaan. Rauhassa sai olla. Viking Grace on vaan niin hieno laiva. Saatiin nostettua hyttiluokkaa, joten olipahan ainakin erilainen reissu sen puolen. Ja tuli someteltua ihan urakalla. Melkoisen lepoa koko homma kuitenkin, kun siellä ei silleen mitään järkevää tekemistä ollut.

Loman ja laivareissun aikana Lounea toimitti uudet palvelimet Jumppahullulle, ja nyt pääsen pikku hiljaa siirtelemään asioita uudelle palvelimelle. Tämä on ihan kiva ratkaisu, pääsee vaihtamaan paikalliseen palveluun, saa sitä kautta vähän synergiaa Salolle, ja samalla saa vähän kokemusta & yhteistyötä kavereille.

Ja sitten vielä näitä jänniä yhteeensattumia ja kaikkea muuta mitä voi tapahtua. Selkeästi 2015 on ollut sellainen vuosi, että vanhoja tuttuja on tullut takaisin elämään. Ei yhtään huono asia. Ystäviä on ihan liian vähän joka tapauksessa, joten tervetuloa. Laivareissun jälkeen käytiin vähän jatkoilla, ihan vaan yksillä Parjasen kanssa :) Ja seuraavana päivänä oli vähän tukka kipeä.

Tuntuu että kaikissa reissuissa tapahtuu jotain jännittävää, ja niin myös tällä reissulla. Vaikka itse reissu oli aika somettamista, ja istumista, niin laivareissun aikana jäi matkaan taas vallan mahtava ihminen. Kiltti, mukava ja sanalla sanoen erittäin tutustuttava. Ehdottomasti haluan että tästäkin yhteensattumasta tulee pitkä, pitkä ystävyys.

Joulugaala oli vallan onnistunut tapahtuma, ja sain Nuorkauppakamarista “Aktiivisin koejäsen” -kunniakirjan, mikä oli äärettömän hieno asia, kyllähän niitä hommia on tullut tehtyä, vaikkakin vain taustalla. Joulugaalan suunnitteluun ja toteutukseen tuhottu aika oli ehdottomasti sen arvoista — pääsin tutustumaan uusiin teknologioihin, toteutin Joulugaalaan videoseinän, jonka avulla pystyttiin hifistelemään lavalla olevia ihmisiä, sponsoreita yms.

IMG_20151212_184014IMG_20151212_193720-2

Yhteenvetona

2015 on pitänyt sisällään niin ylä- kuin alamäkiä sekä kotona että töissä. Se on sitä elämää. Sekuntiakaan en kadu, vaikka asioita paljon märehdin. Vuosi on ollut ihan erittäin upea kaikenkaikkiaan!

Tässä vuoden aikana on tullut vietettyä paljon aikaa tärkeiden ihmisten kanssa. Enemmänkin voisi. Kotona saisi olla enemmän, se nyt on ihan selviö, ja siitä iso kiitos Simolle, että jakselee katsella. Haluaisin kiittää teitä kaikkia tärkeitä ihmisiä erikseen, mutten viitsi nimiä listata tänne blogiin. Te tiedätte keitä olette. Todellakin tiedätte <3 Ootte tärkeitä.

Pitää ehdottomasti yhteenvetona nostaa se, että selkeästi kaipaan enemmän ystäviä. Ja tänä vuonna on tullut huomattua keitä ne oikeat ystävät elämässä ovat. Kenen kanssa tulee vietettyä aikaa ilman että joku haluaa jotain. Uusia tuttavuuksia on syntynyt, vanhoja on tullut elämään takaisin, ja vuoden 2016 oma lupaus onkin antaa aikaa sekä kotona että ystäville.

Haluan ehdottomasti viettää enemmän aikaa nauttien elämästä, kuin tehden töitä. Kuulostaapa järkevämmältä.. Tässä on parin viimeisen viikon aikana oppinut itsestään uusia asioita. Oppinut ymmärtämään sen vapaa-ajan tärkeyden mitä kaikki on jo pitkälti toitotellut, ja samalla antanut elämän videä. Täällä ollaan vain kerran.

Ja jos sitä viettää elämänsä sulkeutuneena ja miettii mitä muut ajattelee, ei homma tule koskaan toimimaan silleen kun itse haluaa. Tämä jonkin sortin valaistuminen on ollut ihan hyvä, ja se on saanut omaa itsetuntoa ja fiiliksiä nostamaan profiiliaan ja luonut paljon hymyjä ja lämpimiä ajatuksia. Ne ihmiset, jotka tätä ovat aiheuttanut, varmasti tietävät keitä ovat. Kiitos teille!

Näillä sanoilla lähdetään vuodelle 2016!

Ihanaa, mukavaa, menestyksekästä sekä äärettömän tehokasta vuotta kaikille tutuille, kavereille, ystäville, perheelle, yhteistyökumppaneille.