Verkkokauppaa ja kokemuksia

Huomenta,

Ajattelin tänään lähestyä aiheella Verkkokauppa ja kokemuksia erilaisista kaupoista. Olen erittäin hätäinen ihminen, ja sen takia mielestäni kaupoissa oleva tilausten seuranta saisi olla todellakin helppokäyttöinen, ja sen pitäisi olla ennen kaikkea ajan tasalla. Ostakaa paikallista, ostakaa suomalaista.. Entäpä jos ei osteta. Kerron vielä että miksi ei. Itse pyrin ostamaan kaikki a) paikallisesti jos mahdollista, b) suomalaisesta verkkokaupasta jos vaihtoehto A ei toteudu ja sen jälkeen mietin että mistä voisin ostaa tavaran.

Viime viikolla kävin kyselemässä uuden Polarin perään, ja yllätyin negatiivisesti sitä, että Polar ei toimita urheilukauppoihin uutta laitetta ennen kuin lokakuussa, ja heillä verkkokaupassa sitä löytyi hyllytolkulla ja toimitus lähti melkeinpä saman tien tilauksen jälkeen. Siinä on ensimmäinen ongelma. Miksi tilaisin verkosta jos saisin sen myös läheltä? No tässä tapauksessa ei ollut laitetoimittajan takia mahdollisuutta läheltä ostaa. Mikä on siis ensinnäkin täysin käsittämätöntä perseilyä. Toki toimitusaika Polarin omasta kaupasta oli kolme arkipäivää. Kolme. Sekin olisi todennäköisesti tipahtanut kahteen jos PostNordin paketti oltaisiin kuitattu sisään kun se saapui noutopisteeseen, eikä odotettu seuraavaan päivään.

Polarin verkkokaupassa tilauksenseurantaa ei ole, mutta tässä tapauksessa en koe sitä tarvittavankaan, koska sain tiedon sähköpostiin.

  • Kiitos tilauksestasi. Pamahti saman tien kun tein tilauksen.
  • Tilauksesi on toimitettu. Tuli muutama tunti sen jälkeen kun tilauksen olin jättänyt. Kuten Polarin asiakaspalvelussa sanottiin, heillä tavaraa oli hyllykaupalla, joten ei ollut ongelmaa toimituksen kanssa. Myös PostNordin seurantakoodi tuli saman meilin sisällä.
  • PostNord….
    • Joo…. heidän seurantansa onkin sitten taas ihan omaa luokkaansa. Tiedot päivittyvät usean tunnin viiveellä Android -versioon, ja olettaisin että myös verkkopalveluun. Eli se reaaliaikaisesta seurannasta. Hämmästelen myös edelleen sitä asiaa, että paketti on kuitattu Salossa matkalle klo 13:55, ja se on tullut perille maanantaina klo 9:30.

Nooh, ei se Polarin syytä ole että he on valinnut toimitustavaksi tuollaisen firman. Muutoin olen kyllä aika tyytyväinen.

Gigantista tiasin myös tavaraa torstaina, siis aamulla klo 5:30. Nyt on tiistai, ja tavara on edelleen “keräilyssä”. Olen muutamaan otteeseen asiakaspalvelulta kysynyt että “onhan tämä tilaus nyt kunnossa”. Verkkokaupassa oli joku bugi siinä vaiheessa kun tein tilauksen, joten jäin vähän huolissani odottamaan. Lasken torstain ensimmäiseksi arkipäiväksi, ja heillä lukee että 2-5 arkipäivää tilauksesta. Ollaan siis menossa nyt mun laskujen mukaan neljännessä päivässä. Mutta ilmeisesti gigantti laskee ensimmäisen työpäivän vasta tilauksen jälkimmäistä päivää. Vaikka työpäivä ei ole edes alkanut tilauksen päivänä.

  • Gigantin verkkokaupassa tilauksen status on pysynyt samana. Olen saanut yhden viestin “Kiitos tilauksestasi”
  • Asiakaspalvelussa ilmoitettiin eilen että tilausta ei voi edes perua koska on jo keräilyssä (ollut vasta torstain, perjantain ja maanantain)
  • Jännityksellä odotan.

Gigantti voisi ottaa mallia Verkkokauppa.comin toimitusjärjestelmästä. Asiakas on koko ajan ajan tasalla siitä, missä mennään. Siis kunnes päästään itse toimitukseen, jonka hoitaa Posti. Siitä on turha lähteä miettimään, että miten se menee, mutta siihen asti asiat toimivat a) nopeasti ja b) informatiivisesti. Gigantilla on petrattavaa kyllä tuon asian suhteen, ja Polarilla on petrattavaa tuotejulkaisujen takia. Mielestäni tällaiset laitteet pitäisi ehdottomasti olla jälleenmyyjillä samaan aikaan kun verkkokauppa aukeaa kaikille.

Mutta tällaisilla ajatuksilla tiistaiseen! :)